Reglement Voorjaars Enkelspel Competitie

 1. Deelnemers dienen zelf in te schrijven.
 2. Door inschrijving verplicht een speler zich om alle wedstrijden te spelen (calamiteiten zoals blessures daargelaten).
 3. De inschrijving sluit op de aangekondigde datum of als het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.
 4. Er wordt gespeeld volgens een poule-indeling met voorronde, welke ook in poule vorm wordt gespeeld.
 5. De indeling van de voorronde wordt door de wedstrijdleiding bepaald (middels loting met plaatsing naar speelsterkte).
 6. Na afloop van de voorronde wordt de indeling van de poules van de eindronde bepaald door de resultaten uit de voorronde: winnaars van de voorronde poules komen in een poule, nummer 2 van de voorronde poules in een volgende poule, etc. etc.
 7. De wedstrijdleiding bepaalt op welke dag een wedstrijd wordt gespeeld (rekening houdend met redelijke verzoeken die een deelnemer bij inschrijving kan doen).
 8. In de voorronde dient een speler 2 partijen op 1 avond te spelen. In de eindronde maximaal 1 partij per avond.
 9. Een partij in de voorronde bestaat uit 1 gewonnen set.
 10. De ranglijst in de voorronde wordt bepaald door het aantal gewonnen partijen; bij gelijke stand is het onderlinge resultaat beslissend.
 11. Een partij in de eindronde bestaat uit 2 gewonnen sets.
 12. De ranglijst in de eindronde wordt bepaald door het aantal gewonnen sets; bij gelijke stand is het onderlinge resultaat beslissend.
 13. In de voorronde wordt een partij slechts met veren shuttles gespeeld indien beide spelers hiermee instemmen. Als een speler met nylon shuttles wenst te spelen (en deze speler staat niet op een vooraf bepaalde lijst met ‘veren spelers’) dan wordt de partij met een nylon shuttle gespeeld.
 14. In de eindronde worden de partijen uit de twee hoogste poules (met winnaars en nummer 2) met veren shuttles gespeeld.
 15. Indien een speler niet in de geest van sportiviteit handelt kan de wedstrijdleiding een sanctie opleggen; in ernstige gevallen kan dit tot uitsluiting (diskwalificatie) leiden, waarbij alle partijen van de gediskwalificeerde speler vervallen.
 16. In alle zaken waarin het reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.
 17. Er wordt gespeeld om de eer. Niets meer, maar ook niet minder!