Huisregels

 1. Schoeisel
  Badminton wordt in een sporthal gespeeld en dus zijn goede schoenen van belang, niet alleen om de belasting op je voeten en enkels te beperken, maar ook om de zaalvloer te beschermen. Leden zijn vrij om te kiezen welke schoenen zij dragen tijdens het spelen, echter schoenen met zwarte zolen worden actief geweerd omdat deze strepen kunnen achterlaten op de zaalvloer. Dit beleid wordt ook de De Hongerman zelf gevoerd. In principe mogen buitenschoenen ook gedragen worden onder voorwaarden dat deze schoon zijn gemaakt (let op steentjes e.d.) en uiteraard geen zwarte zolen hebben. Echter, over het algemeen is het de moeite waard om een paar goede indoor- or badmintonschoenen aan te schaffen. 
 2. Materiaalhok
  BCN heeft de beschikking over een ruimte binnen De Hongerman voor  de opslag van  o.a. netten, shuttles en palen. Echter is het zo dat de diverse scholen die gebruikmaken van De Hongerman voor hun gymles ook toegang hebben tot deze ruimte. Om te voorkomen dat de scholen gebruikmaken van de shuttles en netten die eigendom zijn van BCN staan er een tweetal kasten in de badminton-hok waar enkel BCN toegang tot heeft. Hierin worden de netten en shuttles (linker kast) en bestuurszaken (rechter kast) in bewaard.
 3. Sleutels
  Er zijn een aantal ‘sets’ sleutels in omloop bij diverse leden (sleutelbewaarders) van BCN die toegang geven tot het badminton-hok en de linker kast. In principe is er om 20:00 altijd iemand aanwezig met een sleutel, echter mocht dit niet het geval zijn dan is er een reserve set aanwezig bij de bar van de kantine. Degene die de reserve set ophaalt is ook verplicht om deze, na openen van de ruimte en kast, meteen terug te brengen (dus niet wachten tot het einde van de avond a.u.b). In principe sluit een van de sleutelbewaarders de ruimte aan het eind van de avond weer af. Echter, bij onduidelijkheid (of afwezigheid van een sleutelbewaarder) is de afspraak dat degene die als laatste de zaal verlaat, de ruimte dient af te sluiten (mag ook na het douchen, hoor).  De beheerder voert geen controle uit, dus we zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van het materiaalhok.
 4. Opbouwen/Opruimen
  Opbouwen: Nader informatie hierover volgt.
  Opruimen: Degene die als laatste hun potje af hebben op de baan is verantwoordelijk voor het opruimen van de netten voor de “rij” ( 4 banen) waarin zij spelen (dus er ruimen altijd minimaal 2 mensen op!). Alle netten dienen in de correcte bakken (2×2 of 1×4) teruggedaan te worden en de palen gaan terug in de opslag achter in de zaal, of in het materiaalhok (rode palen van middelste rij). De bakken met netten gaan in de linkerkast, alsook de bak met shuttles. Let bij het verlaten van de zaal ook even op dat er geen flessen, kapotte shuttles of andere zaken blijven liggen. 
Speel Mee !