AirBadminton was een succes

De leden van badmintonclub Nuenen hebben afgelopen vrijdag heerlijk buiten kunnen badmintonnen. Het weer en de sfeer waren perfect.

Vanwege de coronamaatrdegelen hebben de leden van BC Nuenen al sinds begin maart niet meer in de Hongerman kunnen spelen. Om weer wat beweging te krijgen en elkaar weer te zien, heeft het bestuur aan de gemeente gevraagd om op het terrein achter de Hongerman AirBadminton te mogen spelen. AirBadminton is een nieuwe sport met een shuttle die minder last heeft van de wind, en buiten beter zichtbaar is. Ook is er een aantal spelregels dat afstand houden makkelijker maakt. 

Na de snelle goedkeuring van de gemeente Nuenen heeft het bestuur van BC Nuenen geregeld dat er buiten netten en lijnen beschikbaar zijn. Met tape en krijt zijn zes velden gemarkeerd, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft gehad om te spelen. Zelfs het hoog opgeschoten onkruid tussen het asfalt is verwijderd.

Na het afzeggen van de eerste editie door regen, konden de leden afgelopen vrijdag voor de eerste keer eerste AirBadminton spelen. Rond acht uur kwamen de eerste leden aan, de velden waren toen al opgezet. Tijdens de warming-up met de nieuwe shuttles zorgde de wind een aantal keer voor problemen. Gelukkig nam de wind snel af, en kon er zonder problemen gebadmintond worden. Op het einde van de avond werd er zelfs nog even met gewone shuttles gespeeld.

Alle deelnemers waren enorm enthousiast en hebben na lange tijd weer een zeer sportieve avond gehad. De verwachting is dat vanaf juli weer binnen gespeeld mag worden. Aanstaande vrijdag, 26 juni, zal er dus ook nog buiten AirBadminton gespeeld worden. Vind je het leuk om deze nieuwe sport ook eens uit te proberen? Iedereen, vanaf 8 jaar, die graag een keer AirBadminton willen komen spelen is van harte welkom. Meld je dan vooraf aan via het contactformulier.

Speel Mee !