Meisjes C1 nu ook Brabants kampioen!

Het MC1 team trad in Tilburg aan voor de finale om het Brabants kampioensschap. Het team had recht op deze finaleplaats door eerder al kampioen te worden in de gewone competitie. In de finale werd gespeeld tegen BCH uit Den Bosch. Door een zwaarbevochten 6-2 overwinning kon de beker meegenomen worden naar Nuenen.

Bij het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het beide teams menens was. In de dubbelspelen werd niets kado gegeven; Nuenen verloor het eerste dubbel en won het tweede dubbel. Met deze 1-1 tussenstand waren de enkelspelen aan bod. Simone gaf het goede voorbeeld door ruim te winnen. Sandra kende meer tegenstand. De beslissende 3e set eindigde in een verlenging. Na 22-22 wist ze echter door te drukken tot opluchting van haar teamgenoten. Hoewel Olga daarna haar single verloor, trok Giannina de tussenstand toch naar een voordelige 4-2.

Hiermee was het verzet van de Boschenaren nog niet gebroken. Er volgden in de afsluitende dubbelspelen twee lange 3-setters. De spanning steeg bij Sandra/Olga, maar met 21-19 werd de partij in Nuenens voordeel beslecht. Toen Simone/Giannina ook hun partij wonnen was de 6-2 overwinning en de beker een feit. Een feestelijke afsluiting van het badmintonseizoen.