Ouder/kind Toernooi

Een keer per jaar is er voor de badminton jeugd en hun vader of moeder het Ouder-Kind Toernooi. Dit keer hadden 21 jongens en meisjes hun ouders zo enthousiast weten te maken dat ze zich inschreven.

Om 18.15u in de Hongerman stonden de meesten netjes met hun ouders in de zaal te wachten tot het zou beginnen. De warming-up was voor veel ouders al een uitdaging, maar aangemoedigd rende iedereen dapper de rondjes-door-de-zaal. Daarna nog even wat oefeningen op de plaats en toen was het zover.

De formulieren werden zo snel mogelijke uitgedeeld, iedereen kon naar de aangewezen baan en het eerste fluitsignaal klonk luid en duidelijk door de zaal. Voor het eerst in de geschiedenis van het Ouder-Kind toernooi werd er in 2 groepen gespeeld, om het voor iedereen uitdagender te maken.
Iedere 9 minuten werden de wedstrijden afgefloten, waarna er 1 minuut de tijd was om de stand op te schrijven en door te draaien. Bovendien moest groep 1 ook nog voor de wedstrijd schatten hoeveel punten zij dachten te maken tegen hun tegenstander. Want dat zou belangrijke extra punten kunnen opleveren aan het einde van het toernooi.

Mede dankzij de wat hogere temperatuur in de Hongerman, kwamen algauw de zweetdruppeltjes naar boven bij bijna iedereen. Waterflesjes langs de baan bleven niet lang vol. Er werd gesmasht, gerend en gelachen. Natuurlijk hoorde je ook wel eens iemand mopperen als zijn/haar ouder te fanatiek alle shuttles voor (of boven) de neus wegkaapte. Maar de sfeer was goed en dat was belangrijk.
Na een uur rennen en vliegen en rekenen, was het zover.
De punten werden opgeteld, afgetrokken en opnieuw geteld.

In groep 1 haalde – voor het 2e jaar op rij – Elske Gravesteijn en haar vader de eerste plaats. Naast de wisselbeker ontving zij ook een medaille en een oorkonde. Alle prijswinnende ouders werden gelukkig gemaakt met een consumptiebon.
Op de tweede plaats eindigde Michael Gielen met zijn vader (medaille en oorkonde) en de aanmoedigingsprijs voor de laatste plaats was dit jaar voor Noortje Jansen en haar moeder.

In groep 2 werd niet minder hard gestreden om de prijzen.
Daar was de 1e prijs voor Jorrit Olthuis met zijn ‘inval-vader’. Hij ontving de wisselbeker (die hij een jaar in huis mag houden), een medaille en een oorkonde.
Op de 2e plaats eindigde Jessy van Soerland met haar moeder. Ook zij kreeg een medaille als beloning en een oorkonde.
Net als in groep 1 was er ook in groep 2 een aanmoedigingsprijs. Die ging dit jaar naar Kiki van de Loo en haar moeder. Volgend jaar beter, hè Kiki!!

Om 20.00u werd het toernooi afgesloten. We kunnen terugkijken op een gezellige avond.

Dank aan de organisatie (Jolanda met hulp van Anke en Pieter). Ook viel op dat de ouders goed voorbereid waren want er kwamen nauwelijks vragen over de spelregels: Goed gedaan allemaal!!!!