Team Bekerwedstrijden Zuid-Nederland 2017

Nu de competitie is afgelopen organiseert Badminton Nederland (regio Brabant en Zuid) een Beker Toernooi voor teams.

Een team bestaat uit minimaal 2 dames en 2 heren. Per wedstrijd worden 5 partijen gespeeld, van elke spelsoort 1 partij.

Voorronde in een poule van 4 teams: 3 wedstrijden in maart-mei, 1 wedstrijd per maand. Daarna een finaledag op zaterdag 17 juni.

AANKONDIGINGSFORMULIER  BEKERWEDSTRIJDEN ZUID NEDERLAND 2017

In de maanden maart – juni 2017 wordt door Badminton Nederland Regio Brabant en Badminton Nederland Regio Limburg gezamenlijk de BEKERWEDSTRIJDEN ZUID NEDERLAND 2017 georganiseerd. De halve finales en finalewedstrijden van dit bekertoernooi vinden plaats op zaterdag 17 juni 2017.

Referee: Willem Goeijers, tel: 0161-222574; m: 06-10707792
Toernooileider: John op het Veld tel: 077-8501669
Toernooicommissie: Albert Valentijn, Huub Hendriks
Toernooisecretariaat e-mail: rcw_limburg@badminton.nl

TOERNOOIBEPALINGEN
1. Algemeen

Het toernooi wordt gespeeld volgens de bepalingen van het Algemeen Wedstrijdreglement, het Regio competitiereglement, alsmede de Uitvoeringsregeling richtlijn voor het organiseren van toernooien.

2. Omschrijving toernooi

a. Het toernooi om de BEKERWEDSTRIJDEN ZUID NEDERLAND geldt als een teamtoernooi.  b. Verenigingen uit de Regio’s Noord-Brabant en Limburg hebben het recht één of meerdere teams voor de bekerwedstrijden in te schrijven.  c. Het toernooi wordt als volgt gespeeld :  >  Een kwalificatie in poules waarin 3 ronden gespeeld zullen worden. De indeling zal zoveel mogelijk in poules van 4 plaats vinden. Resultaat van de kwalificatie zal bestaan uit 4 overgebleven teams per klasse. >  Een finaledag waarin per klasse de 4 overgebleven teams uit de kwalificatie een 1⁄2 competitie spelen voor de plaatsen 1 t/m 4.

3. Speelgerechtigdheid

a. Gerechtigd tot deelname zijn alle spelers die, in het seizoen 2016-2017, hebben deelgenomen aan de regiocompetitie van Noord-Brabant of Limburg. Spelers welke als vastspeler hebben deelgenomen aan de bondscompetitie van Badminton Nederland zijn uitgesloten van deelname aan de bekerwedstrijden Zuid Nederland. b. In de teamopgave dienen minimaal 2 mannen en 2 vrouwen ingevuld te worden. c. Er kan worden ingeschreven in de klasse veren of de klasse nylon. d. Voor teams in de klasse veren zijn alle spelers speelgerechtigd. e. Voor teams in de klasse nylon zijn spelers speelgerechtigd welke in seizoen 20162017 niet als vastspeler van een team in de hoofdklasse of 1 e klasse, voor Limburg afdeling 1-2 en 3. hebben gespeeld.
f. Vastspelers van een team mogen in de bekerwedstrijden niet invallen in een ander team van die vereniging. g. Door het accepteren van de teamopgave door de organisatie worden de opgegeven spelers vastspeler van het opgegeven team. h. Invallen is toegestaan voor alle overige speelgerechtigde spelers van die vereniging.

4. Wedstrijdsysteem

a. Te spelen partijen: 
 Alle wedstrijden, ook op de finaledag, bestaan uit 5 partijen, te weten:
1 mannenenkel (ME), 1 vrouwenenkel (VE) 1 mannendubbel (MD) 1 vrouwendubbel (VD) en 1 gemengd dubbel (GD). b. Loting en plaatsing: – Voor de eerste speelronde wordt geloot. Het resultaat van elke loting wordt gepubliceerd op de internetpagina’s van regio Limburg en Noord-Brabant. – Loting vind plaats onder auspiciën van de RCW door de lotingreferee van Badminton 
Nederland. – Bij het uitvoeren van de loting voor de kwalificatie worden de deelnemende teams, indien mogelijk, ingedeeld in regionale groepen.

5. Wedstrijddata

a. De speeldagen van de ronden tot aan de finaledag zijn speelperioden. Plaats, datum en tijd van de wedstrijden in deze ronden worden vastgesteld door de thuisspelende vereniging. Deze gegevens moeten door de vereniging gelijktijdig met de inschrijving worden opgegeven. Speelperioden:  1e ronde: maart 2017
2e ronde: april 2017
3e ronde:  mei 2017

Het aanvangstijdstip van een wedstrijd door de week moet liggen tussen 19.00 en 20.00 uur. In de weekenden tussen 10.00 en 14.00 uur
In onderling overleg kunnen de verenigingen, tot uiterlijk 5 werkdagen voorafgaande aan de wedstrijd, afwijken van de bepaling inzake aanvangstijd en periode waarin een wedstrijd moet worden gespeeld, met dien verstande dat:  – het aanvangstijdstip niet later dan 20.00 uur mag zijn;  – de wedstrijd uiterlijk op de zondag volgend op de genoemde speelperiode moet zijn gespeeld. b. De finalewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 17 juni 2017 in een sporthal in Limburg of Brabant. De sporthal is op dit moment nog niet bekend. Aanvang van de wedstrijden op deze finaledag is 10:00 uur. c. Indien een team zich terugtrekt zullen alle uitslagen van het betreffende team in de uitslagen- en standenlijst automatisch vervallen.

6. Partijvolgorde

a. De volgorde van de partijen is: 1. Mannendubbel (MD) 2. Vrouwendubbel (VD) 3. Mannenenkel (ME) 4. Vrouwenenkel (VE) 5. Gemengd dubbel (GD) b. Een speler heeft recht op een rusttijd van 15 minuten tussen 2 opeenvolgende partijen

7. Uitslag en wedstrijdformulier

a. Direct na afloop van de wedstrijd (maar uiterlijk de volgende dag 9.30 uur) dient de thuisspelende vereniging de uitslag per e-mail door te geven aan het toernooisecretariaat, e-mail: rcw_limburg@badminton.nl. 
 b. De thuisspelende vereniging dient het ingevulde wedstrijdformulier per e-mail te sturen aan het toernooi secretariaat. Uiterlijk op zondagavond na de wedstrijd dient het volledig ingevulde wedstrijdformulier daar ontvangen te zijn. c. Het toernooi zal gepubliceerd worden op de website http://badmintonnederland.toernooi.nl alle uitslagen en de standen zullen na elke wijziging gepubliceerd worden.

8. Shuttles

a. In de kwalificatie ronden bepaalt de thuisspelende vereniging met welke shuttle van de lijst van goedgekeurde shuttles van Badminton Nederland gespeeld wordt. De kosten zijn voor de thuisspelende vereniging. b. Op de finaledag moeten de teams die met veren shuttles spelen zelf voor shuttles zorgen.

9. Toernooisecretariaat

Toernooisecretaris is de voorzitter van RCW Limburg, John op het Veld Correspondentie bij voorkeur per e-mail aan : rcw_limburg@badminton.nl

10. Inschrijving

a. Deelname aan de bekerwedstrijden Zuid Nederland is voor teams uit de regio competitie van Regio Noord Brabant en Limburg gratis. 
 b. Inschrijfformulieren dienen volledig ingevuld gezonden te worden naar het toernooisecretariaat en daar uiterlijk VRIJDAG 24 februari 2017 per e-mail te zijn binnengekomen.

11. Prijzengeld

Het totale prijzengeld bedraagt € 500,00 en zal als volgt per poule worden verdeeld: Winnende vereniging: € 125,00  2e plaats: € 62,50  3e plaats: € 37,50  4e plaats: € 25,00

Speel Mee !