Vriendjes/Vriendinnetjes Toernooi

Je gaat een nieuwe sport kiezen, dat is leuk! Maar toch ook een beetje moeilijk. Hoe weet je nou wat jij leuk vindt om te doen. Ga je voetballen net als papa, of is hockey meer iets voor jou, net als mama. Neenee, jij kiest lekker je eigen sport! En zo is het. Een sport kiezen is eigenlijk net zoals kiezen welke taart je wil op je verjaardag. Een moeilijke beslissing, en om die goed te nemen moet je eigenlijk alles een keer hebben geproefd!

Daarom heeft BC Nuenen ieder jaar een vriendjes en vriendinnetjestoernooi. Kinderen kunnen dan gezellig een vriendje meenemen om eens te laten zien hoe leuk hun sport is. Jaja, dat is wel eens iets anders dan op de camping. Gelukkig heb je in de dichte sporthal geen last van die onverwachte windvlagen.

Afgelopen vrijdag stond de hongerman in Nuenen vol met de badmintonners van de toekomst. En ze konden er wat van. Opslaan is nog best moeilijk, maar als die shuttle eenmaal in de lucht is, zoeft hij alle kanten uit. En nu nog zorgen dat hij bij de tegenstander tegen de grond aan kwakt, want dan scoor je.

Door iedere tien minuten door te draaien heb je aan het eind van de avond tegen iedereen gespeeld. Dat levert niet alleen superspannende wedstrijdjes op, maar aan de eind van de avond weet je ook nog eens precies hoe je echt moet badmintonnen. Dan gaat papa het echt niet meer van je winnen hoor, de volgende keer op de camping. En in de zaal trouwens ook niet. Want veel kinderen die vrijdag het badmintonnen hebben uitgeprobeerd, weten dat het smaakt naar meer.